MENU

Menu pierogarni

Dodatkowy pieróg 1,90 zł/szt. do każdego zestawu.

* Pierogi podajemy tradycyjnie gotowane, lub na życzenie Klienta smażone.

Ikona dania główne

Pierogi domowe (8 szt.)

  • Z kapustą i grzybami
    14 zł

    okraszone cebulką

  • Z mięsem
    14 zł

    okraszone boczkiem i cebulką

  • Ruskie NAJCZĘŚCIEJ ZAMAWIANE
    14 zł

    okraszane cebulka

  • Ze szpinakiem
    14 zł

    serem feta i sosem śmietanowym

  • Wileńskie
    13 zł

    z kaszą gryczaną, okraszone cebulką

  • Wiejskie
    13 zł

    z kaszanką okraszone z cebulką

  • Z wędzonym łososiem
    24 zł

    podane z sosem śmietanowo-koperkowym

  • Polskie
    17 zł

    z białą kiełbasą i sosem chrzanowym

  • Polskie
    23 zł

    z kaczką i sosem żurawinowym

  • Z grzybami (podgrzybek i pieczarki)
    23 zł

    okraszone cebulką

  • Chinkali
    10 szt - 17 zł

    gruzińskie sakiewki z mięsem wieprzowym, okraszone cebulką

  • Kaszubskie
    18 zł

    smażone pierogi z tłuczonymi ziemniakami z boczkiem, cebulką i ogórkiem kiszonym, serwowane z jajkiem sadzonym i maślanką

  • Talerz małego łasucha
    9 szt - 15 zł

    pierogi na słodko

  • Talerz łasucha
    24 szt - 36 zł

    6 dowolnie wybranych smaków

Ikona dania główne

Pierogi na słodko (8 szt.)

  • Z jagodami
    15 zł

    podane ze słodką śmietanką

  • Z truskawkami
    14 zł

    podane ze słodką śmietanką

  • Z twarogiem
    13 zł

    podane ze słodką śmietanką

  • W cieście z makiem
    14 zł

    z twarogiem i orzechami włoskimi podane ze słodką śmietanką

  • Z kaszą manną
    13 zł

    i słodką śmietanką lub jagodami

Ikona dania główne

Pierogi Fit (8szt.)

  • Z kurczakiem i marchewką
    19 zł

    w cieście z mąki gryczanej okraszone sosem jogurtowo-czosnkowym

Ikona dania główne

Pieczone pierogi (6 szt.)

  • Wegetariańskie
    13 zł
  • Z serem
    14 zł

    szynką i ananasem

  • Z brzoskwinią
    14 zł

    lub prażonym jabłkiem

  • Z malinami
    15 zł

    i sosem czekoladowym

Przystawki:

Tatar ze śledzia na plincu ziemniaczanym z kwaśną śmietaną – 12 zł

Zupy:

Kaszubska musztardowa z lubczykiem, jajkiem i kiełbasą – 9 zł
Rosół z koguta z domowym makaronem i włoszczyzną – 8 zł
Zalewajka kościerska – 7 zł

Sałatki:

Kompozycja sałat ogrodowych z wędzonym pstrągiem, wiosennym vinegretem i grzankami – 16 zł
Chrupiące sałaty z zapiekanym serem cammembert i jarzębiną – 16 zł

Dania wegetariańskie:

Placki ziemniaczane ze śmietaną i żurawiną – 11 zł

Zestawy dla dzieci:

Złociste fileciki z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki – 12 zł
Naleśniki z dżemem, czekoladą i bitą śmietaną (2szt.) – 10 zł
Frytki „ Steake Hause” 150 g- 5 zł
Frytki „Steake Hause” 300 g – 8 zł

Dania główne:

Klasyczny kotlet schabowy z kością podany z zasmażaną kapustą i ziemniakami z patelni – 24 zł
„Szmurowane miaso” pieczeń wieprzowa w kminkowym sosie z golcami kaszubskimi i mizerią z zielonego ogórka – 23 zł
Udo kacze pieczone w jabłkach i majeranku z sosem żurawinowym, z ziemniakami z patelni i modrą kapustą – 29 zł
Golonka wieprzowa w piwie i pomidorach podana z kapustą zasmażaną i pieczonymi ziemniakami – 32 zł
Żołądki indycze w chrzanowym sosie z młodymi ziemniakami i surówką z buraczków – 19 zł
Dorsz smażony na złoto z masełkiem koperkowym,grubymi frytkami i sałatką vinegret – 19 zł
Kurczak w cieście, z sosem grzybowym, z grubymi frytkami i sałatką vinegret – 22zł
Udko z kurczaka z ryżem i białym sosem z rodzynkami – 18zł

Desery:

Domowa szarlotka własnego wypieku z lodami waniliowymi i bita śmietaną – 13 zł
Puchar lodowy z gorącymi wiśniami i czekoladą – 12 zł
Pierogi drożdżowe z wiśniami i sosem czekoladowym (6 szt.) – 11 zł